Grote voorraad
Bijna alle modellen beschikbaar
Grote voorraad
Diverse modellen
reviews

Taxi’s financial leasen

Alle voordelen op een rij

Als zelfstandig taxichauffeur is één ding natuurlijk essentieel voor je onderneming: een betrouwbare, veilige en het liefst zuinige taxi. Wij helpen je heel graag bij de zoektocht naar zo’n taxi. Kies jij voor de financial lease van een taxi? Dan profiteer jij van veel -fiscale- voordelen. Wij leggen je hier alles stapsgewijs uit.
 

 • A-Klasse

  Mercedes-Benz

  Mercedes-Benz A-Klasse Financial Lease
  Lease de compacte en luxe Mercedes A-klasse tegen een aantrekkelijke prijs.
  Bekijk leaseauto’s
 • Golf

  Volkswagen

  Volkswagen Golf Financial Lease
  De Volkswagen Golf is één van de meest populaire auto’s in Nederland. Praktisch en stijlvol.
  Bekijk leaseauto’s
 • C-Klasse

  Mercedes-Benz

  Mercedes-Benz C-Klasse Financial Lease
  Kies voor luxe en comfort met de ruime Mercedes C-klasse financial lease!
  Bekijk leaseauto’s
 • Model 3

  Tesla

  Tesla Model 3 Financial Lease
  Volledig elektrisch de weg op met een lage bijtelling in de Tesla Model 3.
  Bekijk leaseauto’s
 • Caddy

  Volkswagen

  Volkswagen Caddy Financial Lease
  Financial lease de praktische en betrouwbare Volkswagen Caddy voor jouw onderneming.
  Bekijk leaseauto’s
 • Transporter

  Volkswagen

  Volkswagen Transporter Financial Lease
  Al meer dan 25 jaar een begrip in de auto-industrie. Lease nu de Volkswagen Transporter voor jouw bedrijf!
  Bekijk leaseauto’s
 • Transit Custom

  Ford

  Ford Transit Custom Financial Lease
  De Ford Transit Custom is dé geschikte bestelwagen voor de ondernemer die grote vrachten moet vervoeren.
  Bekijk leaseauto’s
 • Ram

  Dodge

  Dodge Ram Financial Lease
  De Dodge Ram is een stoer en robuust alternatief voor de traditionele bestelwagen en minstens net zo praktisch!
  Bekijk leaseauto’s

Hoe werkt financial lease ook alweer?

Voordat we dieper ingaan op hoe jij een taxi kunt leasen, is het wellicht goed om eerst nog even wat dieper in te gaan op hoe financial lease precies werkt. Bij de financial lease betaal je voor een taxi maandelijks een bedrag voor de aflossing met de bijbehorende rente. 

Het grote voordeel: hierbij ben je al direct de eigenaar van de auto. Zonder een vaste plek voor het onderhoud of een bepaalde maximum kilometrage. Dat is bij het leasen van een taxi natuurlijk ideaal! 

Het geschikte moment om te leasen

Wil jij goed investeren in een ruime, moderne en misschien zelfs wel elektrische taxi? Het is niet altijd mogelijk of slim om direct het hele bedrag te betalen. Met de financial lease van Autokan zet jij alsnog die taxi op jouw naam. Financial lease via Autokan is er voor de zzp'er die niet inlevert op kwaliteit. Al meer dan 6.000 ondernemers rijden dankzij ons in hun gewenste leaseauto. Lease bij ons jouw nieuwe taxi en breng volgende week al jouw tevreden klanten naar hun plaats van bestemming.

Welke taxi’s raden wij aan om te financial leasen?

Bij Autokan vind je een zeer ruim assortiment aan beschikbare merken met een uitgebreide selectie aan beschikbare modellen. Van Mercedes-Benz of Tesla tot Opel. Hierdoor is de keuze voor jouw mogelijk volgende taxi ook zeer ruim. Tijd voor een kleine selectie om je wat op weg te helpen:

 • Lease een Mercedes-Benz S-klasse als taxi: misschien wel het meest klassieke model als taxi is een S-klasse. De ruimste sedan uit Stuttgart met de bekende ster op de neus en voorzien van elk denkbare optie.
 • De Kia Niro als volgende taxi leasen: deze Koreaan is ontzettend populair onder taxichauffeurs. Voor zijn compacte formaat, past er alsnog veel bagage in de Niro als taxi. Verder biedt Kia een ruim aanbod van aandrijflijnen: van een zuinige hybride tot volledig elektrische taxi. 
 • Ga voor ruimte met de Skoda Kodiaq: dit is de ruimste SUV uit Skoda’s stal met een maximale inhoud van de bagageruimte van 2065 liter. Hiermee hoef jij nog een klant in de kou te laten staan.  

Waar moet jij verder rekening mee houden?

Zodra je een taxi wil financial leasen, is het natuurlijk goed om te letten op genoeg bagageruimte. Maar er zijn meer dingen om rekening mee te houden. Aangezien jouw taxi straks -hopelijk- niet veel stilstaat, maar juist veel rijdt, is het verstandig om een jonggebruikte auto te leasen als taxi. Als taxichauffeur kun je jaarlijks met gemak 50.000 kilometer afleggen.  

Om niet iedere twee jaar van taxi te wisselen, is het verstandig om een auto met een lage kilometerstand uit te kiezen. Hierbij is het wel goed om te weten dat dit van invloed kan zijn op het maandelijkse termijnbedrag dat jij aflost voor de financial lease van de taxi. 

Prijs van de financial lease beïnvloeden

We hadden het al even over de prijs. Daar kun je bij de financial lease bij Autokan namelijk flink wat invloed op uitoefenen. Aangezien een taxi veel rijdt, zijn de gemiddelde leasecontracten met een chauffeur minder lang omdat een auto al relatief snel aan vervanging toe is. Zo lever jij nooit in op kwaliteit. Het is dan wel goed om te weten dat hoe langer jouw leasetermijn duurt, hoe lager de prijs zal zijn. 

Bij iedere mogelijke taxi zie jij onze leasecalculator. Deze ontwikkelden wij om jou verder te helpen in het schetsen van een realistisch beeld.  

Belastingvoordelen van financial lease

Laten we nog iets dieper ingaan op de voordelen die financial lease biedt:

 • BTW-teruggave: je kunt de BTW van je taxi terugvorderen, wat resulteert in lagere maandelijkse kosten.
 • Renteaftrek: je leasecontract wordt gezien als een zakelijke lening, dus rente is aftrekbaar.
 • Investeringsaftrek: je kunt gebruik maken van investeringsaftrek en minder belasting betalen. Denk aan de KIA (nee, niet het merk 😉), MIA, EIA of Vamil
 • Afschrijving: een zakelijke taxi mag je op de balans zetten en jaarlijks 20% van de aanschafwaarde aftrekken, wat leidt tot minder belasting. 

Kies voor Autokan

Heb jij je droomtaxi gevonden in ons aanbod? Geweldig! Autokan is de betrouwbare partner in het vinden en financieren van de perfecte leaseauto. Vanaf het allereerste keuzemoment tot het moment dat jij je sleutels in de handen gedrukt krijgt: wij begeleiden jou vanuit onze expertise met enthousiasme. 

Onze partners zijn over heel Nederland verdeeld. Zo zit er altijd een partij bij jou om de hoek en staat jouw nieuwe taxi al binnen enkele dagen voor je deur te glimmen. Onze klanttevredenheid staat hierbij hoog in het vaandel. We streven ernaar om de wensen en behoeften van onze klanten te overtreffen. Dat voelen onze klanten. We worden online namelijk beoordeeld met een 9,4. Kunnen wij jou ook verder helpen bij het leasen van een taxi? 

Voordelen aan het kiezen voor Autokan

 • Profiteer van fiscale voordelen zoals rente- en investeringsaftrek;
 • Mogelijk zonder jaarcijfers, financial lease is ook voor startende taxichauffeurs en zzp'ers;
 • Je kunt de BTW geheel terugvorderen;
 • De looptijd van de leaseperiode kun je zelf bepalen;
 • Enorm breed aanbod aan mogelijke taxi’s;
 • Aan het einde van de looptijd ben je eigenaar van de taxi.
Geheel vrijblijvend, geen verplichtingen
Leasen zonder jaarcijfers
Rij morgen al in jouw nieuwe auto
Gratis offerte aanvragen