Grote voorraad
Bijna alle modellen beschikbaar
Grote voorraad
Diverse modellen
reviews

Wat is financial lease?

Wat is financial lease zakelijk? Financial lease is een zakelijke leasevorm waarbij je eigenaar wordt van een bedrijfsmiddel zonder te investeren. Je kunt hierbij denken aan een financial lease auto, bedrijfsauto of een machine die je middels financial lease aanschaft. Het is een zakelijke lening waarbij je wel kunt afschrijven maar niet in één keer het volledige bedrag hoeft te betalen. Vaak wordt financiële lease gekozen door ondernemers die willen investeren in groei en hun geld niet willen vastleggen in een auto.

Hoe werkt Financial Lease?

Financial lease wordt vaak gebruikt bij de aanschaf van een personenauto, bedrijfsauto of een machine. Het aanschafbedrag van de financial lease auto wordt gefinancierd door een bank, maar jij krijgt de auto wel op naam. Je bent dus direct (economisch)eigenaar van de auto en blijft dit ook maar de bank heeft het leaseobject (de auto, bedrijfsauto of andere bedrijfsmiddelen) als onderpand. Dit is ook de reden dat (startende) ondernemers gebruik kunnen maken van een financial lease auto. Omdat het leaseobject onderpand is van de financiering heeft de bank meer zekerheid zitten er niet zo veel eisen aan vast als bij een standaard zakelijke lening.

Eigendom auto bij Financial Lease?

Je bent dus direct eigenaar van de financial lease auto aan het begin van de looptijd, maar hoe zit het dan met het onderpand van de auto? De bank waar jij een financial lease contract mee aangaat is gedurende de looptijd van de lening juridisch eigenaar van het leaseobject. Gedurende het contract kan je niet zomaar de auto verkopen, wel is het vaak mogelijk om tijdens het contract te wisselen van auto en de nieuwe financial lease auto opnieuw te financieren .Financial Lease voor startende ondernemers, ZZP en MKB.

Financial Lease voor startende ondernemers, ZZP en MKB

Financial Lease is door de flexibiliteit aantrekkelijk voor ZZP en MKB. Financial Lease wordt ook wel occasion lease genoemd, dit omdat een financial lease contract vaak wordt afgesloten op een tweedehands auto. Het is ideaal voor ZZP en MKB, omdat financial lease vaak mogelijk is zonder aanbetaling en zonder jaarcijfers. Een forse investering is vaak niet altijd mogelijk of het is niet handig om geld te investeren in een auto.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Zoek jouw financial lease auto en ontvang binnen 24 uur een vrijblijvende offerte. 

Leasevoorraad Personenauto's

Leasevoorraad Bedrijfsauto's

Geheel vrijblijvend, geen verplichtingen
Leasen zonder jaarcijfers
Rij morgen al in jouw nieuwe auto
Gratis offerte aanvragen