Grote voorraad
Bijna alle modellen beschikbaar
Grote voorraad
Diverse modellen
reviews

Over welk bedrag wordt de bijtelling van een auto berekend?

De catalogusprijs van de auto is bepalend voor de bijtelling. Voor een personenauto is de cataloguswaarde de nieuwprijs van de auto inclusief BPM en btw. Ook voor bestelauto’s geldt de nieuwprijs inclusief BPM en btw. 

Berekening bijtelling op basis van BPM-waarde

De bijtelling wordt berekend over de waarde zoals die ook voor de BPM-berekening geldt: de catalogusprijs inclusief de af-fabriek gemonteerde opties. Bij de dealer-aangebrachte accessoires tellen niet mee voor de bijtelling. 

All-inprijzen gelden niet voor bijtelling

Vanaf 1 november 2016 moeten autobedrijven van de Autoriteit Consument en Markt prijzen vermelden inclusief de kosten van rijklaar maken. Deze zogenaamde all-inprijzen gelden echter niet voor de berekening van de bijtelling. Voor de bijtelling horen de afleverkosten niet bij de catalogusprijs. 

Werkelijke waarde voor bijtelling bij oldtimers en youngtimers 

Voor de bijtelling van oldtimers en youngtimers is de werkelijke waarde van de auto van belang en niet de cataloguswaarde. Het moet dan gaan om auto’s van 15 jaar of ouder. Om de leeftijd van de auto te bepalen, wordt de dag waarop de auto voor het eerst in gebruik is genomen aangehouden.


Geheel vrijblijvend, geen verplichtingen
Leasen zonder jaarcijfers
Rij morgen al in jouw nieuwe auto
Gratis offerte aanvragen