Grote voorraad
Bijna alle modellen beschikbaar
Grote voorraad
Diverse modellen
reviews

Ondernemer: Voordelen van leasen ten opzichte van kopen

Het verschil tussen een auto leasen en kopen zit met name in de liquiditeit. Als ondernemer is het handig om geld op je rekening te hebben voor investeringen en eventuele onverwachte uitgaven. Waarom zou je dan bijvoorbeeld € 20.000,- vastzetten in het aanschaffen van een auto als je met financial lease dezelfde voordelen geniet als met aanschaf van de auto? Je kunt het gehele BTW-bedrag terugvorderen als ondernemer en wordt ook nog eens eigenaar van de auto. 

Zijn er bij financial lease geen extra kosten ten opzichte van kopen?

Ja, die zijn er zeker. Je ‘leent’ geld voor het aanschaffen van een auto, er zijn dus wel degelijk extra kosten. De enige extra kosten die je maakt zijn de rentekosten. De rentekosten zijn echter geheel aftrekbaar als ondernemer bij de belastingdienst. Over het algemeen levert het geld je meer op als je dit investeert in jouw onderneming dan als je het vastzet in jouw bedrijfsauto.

Rekenvoorbeeld:

Je investeert € 10.000,- in jouw voorraad/bedrijf. De gemiddelde margé die je maakt is 20% en je kunt dit 2 x per jaar omzetten (winter- en zomercollectie). 

In totaal heeft de €10.000,- investering jou gedurende het jaar € 4.000,- winst opgeleverd! Je neemt een financial lease contract met een rentepercentage van 7,0 % per jaar. Het eerste jaar heb je € 700,- aan rente betaalt. Deze rente is geheel aftrekbaar bij de belastingdienst en vaak kunt je hier nog 52% van wegboeken als kosten. De netto kosten die je gemaakt hebt voor het leasen van de auto is het eerste jaar € 336,-. 

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op en we leggen het je graag uit.


Geheel vrijblijvend, geen verplichtingen
Leasen zonder jaarcijfers
Rij morgen al in jouw nieuwe auto
Gratis offerte aanvragen