Grote voorraad
Bijna alle modellen beschikbaar
Grote voorraad
Diverse modellen
reviews

Moet er BPM worden betaald bij het wijzigen van de tenaamstelling of het aanpassen van een auto?

BPM is een belasting die geldt bij de registratie of het eerste gebruik van een auto. Wanneer je de eigenaar van een auto verandert, bijvoorbeeld bij verkoop, hoef je de BPM niet opnieuw te betalen. Er zijn echter uitzonderingen waarbij BPM van toepassing kan zijn op gebruikte auto's, zoals bij invoer, bepaalde wijzigingen aan de auto die niet meer aan de definitie van een bestelauto voldoet, of bij verkoop van een bestelauto door een ondernemer aan een particulier.

Voor personenauto's is er ook een wettelijke regeling die vereist dat je BPM-aangifte doet bij 'chiptuning'. Als je de motor van een personenauto binnen 3 jaar na de eerste registratie aanpast, zodat de CO2-uitstoot hoger wordt dan waarover al BPM is betaald, moet je een extra BPM-bedrag betalen.

Als je wijzigingen aanbrengt in de uitrusting van een personenauto heeft dit meestal geen invloed op de BPM. Dit is echter anders voor bestelauto's. Als de wijziging ervoor zorgt dat de bestelauto niet meer aan de wettelijke eisen voldoet, wordt deze beschouwd als een personenauto voor de BPM. In dat geval moet je BPM-aangifte doen voordat je de auto opnieuw op de weg gebruikt. Vaak moet de auto ook bij de RDW worden geregistreerd als een personenauto.

Geheel vrijblijvend, geen verplichtingen
Leasen zonder jaarcijfers
Rij morgen al in jouw nieuwe auto
Gratis offerte aanvragen