Grote voorraad
Bijna alle modellen beschikbaar
Grote voorraad
Diverse modellen
reviews

Kan ik nog BPM-teruggave krijgen voor een taxi?

Sinds 2020 is er geen mogelijkheid meer om BPM-teruggave te krijgen voor nieuwe taxi's. De overgangsregeling is nog wel steeds van toepassing op voertuigen waarvoor uiterlijk in 2019 BPM-teruggave is verkregen. Deze taxi's moeten gedurende 3 jaar blijven voldoen aan de oude taxiregelingseisen. De oude taxiregeling houdt in dat de BPM voor auto's die voor 90% of meer voor taxiritten worden gebruikt, in één keer wordt teruggegeven als aan bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

De teruggave van BPM is voorwaardelijk en wordt jaarlijks voor 1/3 definitief als wordt aangetoond dat aan de voorwaarden is voldaan en als de auto daadwerkelijk voor 90% of meer voor taxiritten is gebruikt. Als niet langer aan de voorwaarden wordt voldaan, bijvoorbeeld de voorwaarde om de blauwe taxikentekenplaten te gebruiken, moet de BPM over de hele periode waarin de teruggave nog niet definitief is, alsnog worden betaald.

Het is belangrijk op te merken dat de motorrijtuigenbelasting (mrb) voor taxi's wel van toepassing blijft zonder veranderingen.

Geheel vrijblijvend, geen verplichtingen
Leasen zonder jaarcijfers
Rij morgen al in jouw nieuwe auto
Gratis offerte aanvragen