Grote voorraad
Bijna alle modellen beschikbaar
Grote voorraad
Diverse modellen
reviews

Wat is bpm precies?

Bpm is een soort belasting die mensen moeten betalen als ze gebruik maken van de Nederlandse wegen met een auto of motor. Dit geldt voor inwoners van Nederland en bedrijven die in Nederland gevestigd zijn. Je moet deze belasting betalen wanneer je je auto of motor registreert bij de overheid, of wanneer je voor het eerst gebruik maakt van de Nederlandse wegen met een buitenlands voertuig.

Voor buitenlandse auto's heeft de Europese Unie bepaald dat Nederland niet zomaar de volledige bpm-heffing mag opleggen wanneer ze voor het eerst op de Nederlandse wegen worden gebruikt. Nederland moet namelijk rekening houden met hoe lang de auto in Nederland wordt gebruikt. Als je bijvoorbeeld een geleende of gehuurde buitenlandse auto gebruikt in Nederland, wordt er rekening gehouden met hoe lang je de auto ter beschikking hebt. Deze duur mag niet langer zijn dan vier jaar.

Gewoonlijk betaalt de importeur de bpm bij de aankoop van een nieuwe auto. In deze situaties moet je individuele aangiften doen:

  • importeren van een auto
  • gebruik van een buitenlandse auto in Nederland
  • kopen van een bestelauto voor persoonlijk gebruik
  • omzetten van een auto van grijs kenteken naar geel kenteken
  • aanpassen van het motormanagement binnen 3 jaar na de kentekenregistratie als de auto daardoor meer CO2 uitstoot

Geheel vrijblijvend, geen verplichtingen
Leasen zonder jaarcijfers
Rij morgen al in jouw nieuwe auto
Gratis offerte aanvragen