Grote voorraad
Bijna alle modellen beschikbaar
Grote voorraad
Diverse modellen
reviews

Op welke auto's moet je bpm betalen?

Op personenauto's en bestelauto's moet je extra belasting betalen. Maar ondernemers met een bestelauto kunnen een vrijstelling krijgen. 

Volgende de wet wordt een personenauto gedefinieerd als motorvoertuig met drie of meer wielen, behalve als het een bus, bestelauto of vrachtauto is. Als een voertuig zwaarder is dan 3.500 kilo en de cabine langer is dan de laadvloer, wordt het behandeld als een personenauto. In dat geval moet je extra belasting betalen. Grote pick-up trucks vallen vaak in deze categorie.

Om vrijstelling te krijgen voor een bestelauto moet deze aan bepaalde eisen voldoen. Er moet een vlakke laadvloer zijn zonder zitplaatsen. Daarnaast moet er per soort bestelauto aan specifieke eisen worden voldaan. De specifieke eisen lees je hier op de website van de belastingdienst. Als een bestelauto aan deze eisen voldoet, kunnen ondernemers vrijstelling krijgen voor extra belasting. Daarnaast is het verschil tussen personenauto's en bestelauto's ook van belang voor het bepalen of de bpm-heffing op basis van de CO2-uitstoot van toepassing is.

Als de belastingdienst ontdekt dat een auto niet aan de eisen voldoet, kan er nog ruimte zijn voor herstel zonder extra belasting te betalen, als het herstel eenvoudig is.


Geheel vrijblijvend, geen verplichtingen
Leasen zonder jaarcijfers
Rij morgen al in jouw nieuwe auto
Gratis offerte aanvragen