Grote voorraad
Bijna alle modellen beschikbaar
Grote voorraad
Diverse modellen
reviews

Kan ik mijn bestelauto ook zonder rittenregistratie rijden?

Als je jouw bestelauto niet privé gebruikt, hoef je geen rittenregistratie bij te houden. Je kunt dan gebruik maken van de ‘Verklaring uitsluitend zakelijk gebruik bestelauto’. Deze verklaring moet je via jouw baas bij de belastingdienst aanvragen.

Controle en consequenties bij privégebruik

Als de belastingdienst denkt dat je de bestelauto toch voor privé gebruikt, nemen ze contact op met jou en jouw baas. Dan kun je aantonen dat het een zakelijke rit was. Lukt dat niet, dan krijg je een boete.

Intrekken van de verklaring bij wijziging van het gebruik

Als je de bestelauto niet meer alleen zakelijk gebruikt, moet je de verklaring intrekken. Dit is belangrijk omdat je anders een boete kunt krijgen. Ook moet je de stand van de kilometerteller vastleggen per 1 januari en 31 december van elk jaar.

'Verklaring geen privégebruik' en rittenregistratie
gebruik

Als je de bestelauto toch een beetje privé wilt gebruiken, kun je de verklaring intrekken voordat je de auto voor privédoeleinden gebruikt. Dan kun je een ‘Verklaring geen privégebruik’ aanvragen en een rittenregistratie bijhouden waaruit blijkt dat je de bestelauto dat jaar voor niet meer dan 500 kilometer privé gebruikt.

Vereenvoudigde rittenregistratie bij privégebruik

Er bestaat ook een vereenvoudigde rittenregistratie die je kunt gebruiken als je de bestelauto wel privé gebruikt. Dit kan handig zijn als je veel ritten maakt op een dag. Als je deze vereenvoudigde rittenregistratie wilt gebruiken, moet je wel schriftelijk met jouw baas afspreken dat je dit doet en dat je de auto tijdens werk- en lunchtijd niet privé gebruikt.

 


Geheel vrijblijvend, geen verplichtingen
Leasen zonder jaarcijfers
Rij morgen al in jouw nieuwe auto
Gratis offerte aanvragen